05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Türkiye'den Lübnan'a insani yardım

Türkiye'den Lübnan'a insani yardım

Türkiye, İsrail saldırılarından etkilenen Lübnan’a 30 ton insani yardım gönderdi. Yardımlar, Beyrut Havalimanı’na ulaştı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Türkiye, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları nedeniyle mağdur olan halka destek olmak amacıyla 30 ton tıbbi malzeme ve ilaç gönderdi. Yardım uçağı, Beyrut Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'na ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy tarafından karşılanan yardım uçağı, Lübnan’ın sağlık alanındaki acil ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlıyor. Bakan Ebyad, Türkiye'nin İsrail saldırılarının başlamasından itibaren hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve yardımların 48 saat içinde kendilerine ulaştığını belirtti.

Büyükelçi Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bu insani yardımın gerçekleştirildiğini ve Türkiye'nin, Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Sayda’da inşa edilen Türk Hastanesi’nin tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacağı da açıklandı.

İsrail’in hava saldırıları nedeniyle 558 kişinin hayatını kaybettiği ve 1835 kişinin yaralandığı belirtilirken, Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere yoğun bir göç dalgası yaşanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *