Dorsey, Cuma gecesi attığı twitinde ABD’de ve tüm dünyada hiperenflasyon olacağını yazdı. Dorsey, “Hiperenflasyon her şeyi değiştirecek” ifadesini kullandı.

Tweet, tüketici enflasyonunun ABD’de 30 yılın doruğuna yaklaşmasıyla ve sorunun artacağı kaygıları ile paralel bir devirde geldi.

FED BAŞKANI DA ENFLASYON UYARISI YAPMIŞTI!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da önceki gün yaptığı açıklamada, ABD’de ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini söylemişti.

Powell konuşmasında, mevcut yüksek enflasyon oranlarının, fiyat belirleyicilerinin gelecekte gereğinden fazla yüksek enflasyon olacağı beklentisine yol açtığını söyledi.

Enflasyonun yükselmesine neden olan küresel tedarik zinciri kırılmalarının tahmin edilenden daha uzun sürebileceğini belirten Powell, bu durumun muhtemelen gelecek yıla kadar devam edeceğini açıklamıştı.

İNGİLTERE VE ABD'DE DE TEDARİK KRİZİ YAŞANIYOR

Önce İngiltere ardından ABD tarihte görülmemiş büyüklükte bir tedarik kriziyle karşı karşıya kaldı. İngiltere'de Brexit ve salgın sonrasındaki ağır vasıta sürücü eksikliği nedeniyle son haftalarda, benzin istasyonlarına akaryakıt ulaştırılmasında sorunlar yaşanıyor. İstasyonlar önünde uzun kuyruklar oluşurken, marketlerde de et, taze sebze, meyve ve makarna gibi kuru gıda raflarının boş kaldığı görülüyor.

ABD'de ise Koronavirüs salgınından kaynaklanan işgücü sorunları, mevsim normallerinin değişmesiyle birlikte hava koşulların sertleşmesi ve artan tüketici talebi ile birleşince daha önce görülmemiş bir kıtlık ve fiyat artışı görülmeye başlandı. Ülke halkı panik alımları ve istifleme yapmaya başlarken Beyaz Saray konu hakkında daha fazla sessiz kalamadı ve açıklama yapmak zorunda kaldı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkede yaşanan tedarik zinciri krizinin çözümü için Ulusal Muhafızları devreye sokabileceği sözlerine açıklık getirerek, şu anda bunun aktif olarak düşünülmediğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi