İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey'den korkutan 'hiperenflasyon'uyarısı!

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey'den korkutan 'hiperenflasyon'uyarısı!

Twitter’ın kurucu ortağı ve yazılımcısı Jack Dorsey, ABD’de gittikçe enflasyona vurgu yaparak işlerin çok daha kötüye gideceğini açıkladı

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Dorsey, Cuma gecesi attığı twitinde ABD’de ve tüm dünyada hiperenflasyon olacağını yazdı. Dorsey, “Hiperenflasyon her şeyi değiştirecek” ifadesini kullandı.

Tweet, tüketici enflasyonunun ABD’de 30 yılın doruğuna yaklaşmasıyla ve sorunun artacağı kaygıları ile paralel bir devirde geldi.

FED BAŞKANI DA ENFLASYON UYARISI YAPMIŞTI!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da önceki gün yaptığı açıklamada, ABD’de ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini söylemişti.

Powell konuşmasında, mevcut yüksek enflasyon oranlarının, fiyat belirleyicilerinin gelecekte gereğinden fazla yüksek enflasyon olacağı beklentisine yol açtığını söyledi.

Enflasyonun yükselmesine neden olan küresel tedarik zinciri kırılmalarının tahmin edilenden daha uzun sürebileceğini belirten Powell, bu durumun muhtemelen gelecek yıla kadar devam edeceğini açıklamıştı.

İNGİLTERE VE ABD'DE DE TEDARİK KRİZİ YAŞANIYOR

Önce İngiltere ardından ABD tarihte görülmemiş büyüklükte bir tedarik kriziyle karşı karşıya kaldı. İngiltere'de Brexit ve salgın sonrasındaki ağır vasıta sürücü eksikliği nedeniyle son haftalarda, benzin istasyonlarına akaryakıt ulaştırılmasında sorunlar yaşanıyor. İstasyonlar önünde uzun kuyruklar oluşurken, marketlerde de et, taze sebze, meyve ve makarna gibi kuru gıda raflarının boş kaldığı görülüyor.

ABD'de ise Koronavirüs salgınından kaynaklanan işgücü sorunları, mevsim normallerinin değişmesiyle birlikte hava koşulların sertleşmesi ve artan tüketici talebi ile birleşince daha önce görülmemiş bir kıtlık ve fiyat artışı görülmeye başlandı. Ülke halkı panik alımları ve istifleme yapmaya başlarken Beyaz Saray konu hakkında daha fazla sessiz kalamadı ve açıklama yapmak zorunda kaldı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkede yaşanan tedarik zinciri krizinin çözümü için Ulusal Muhafızları devreye sokabileceği sözlerine açıklık getirerek, şu anda bunun aktif olarak düşünülmediğini bildirdi.