Görgü tanıklarına göre, dört erkek yolcu grubu uçağın arkasında birbirlerini yumruklamaya başladı. Kabin ekibi, gruplardan birini uçağın önüne oturtarak gerginlikleri gidermeye çalıştı, ancak adam arkadaşlarının arasına geri döndüğünde kavga tekrar başladı.

KADININ YÜZÜNE TÜKÜRDÜ

Yolcular kavgadan ayrılmaya çalıştı, ancak bu sırada erkeklerden biri kadının gözüne tükürdü. Kaptan daha sonra uçağı, güvenlik nedeniyle havaalanına yönlendirme kararı aldı.

"NE OLDUĞUNA İNANAMADIK"

Görgü tanığı 30 yaşındaki Nathan Belford, uçakta 10 kişilik bir bekarlığa veda partisi grubunun, hem kabin ekibi hem de dört kişilik bir grupla daha kavga ettiğini söyledi. Görgü tanığı şunları söyledi: "Ne olduğuna inanamadık. Sadece tatile gitmek istedik. Önce arkadaki grup kavga ettiğinde olay başladı. Yumruklar atıldı ve hostes onları ayırdı. Ama sonra yine başladılar ve yolcular sakinleştirmek için müdahale ettiler. Bir kadın içeri girdi, ama bir erkek gözüne tükürdü."

Kavga eden yolcular polis tarafından gözaltına alındı ve uçak Tenerife'ye devam etti.

EN YÜKSEK TUTUKLAMA SAYISI

Birleşik Krallık havaalanlarında uçaklarda tutuklanan sarhoş ve rahatsız edici yolcuların sayısı geçen yıl yüzde 25 oranında düştü. Nisan 2018 ile Nisan 2019 arasındaki uçaklarda 87 yolcu gözaltına alındı. Gatwick ve Glasgow havaalanlarında, tutuklamaların sayısı bir önceki yıla göre yarı yarıya azaldı. Ancak 1 Nisan 2017 - 31 Mart 2019 tarihleri ​​arasında bir havaalanında sarhoş şüphesiyle 245 kişi tutuklandı ve alkol satışlarıyla ilgili daha fazla kısıtlama çağrısının yenilenmesine yol açtı. İngiltere’nin en işlek havaalanı Heathrow, o zaman en yüksek tutuklama sayısını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi