05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Ukrayna ve Rusya barış müzakereleri durduruldu!

Ukrayna ve Rusya barış müzakereleri durduruldu!

Kremlin, Ukrayna ile yürütülen barış görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını ve askıya alındığını açıkladı. Moskova, Avrupa’yı sürece engel olmakla suçlarken, savaşın geleceği konusunda belirsizlikler artıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin somut ilerleme sağlanamadığı için durdurulduğunu açıkladı. Görüşmelerin yeniden başlayıp başlamayacağı ise belirsiz.

Avrupa’ya Suçlama

Moskova, Avrupa ülkelerinin ortak askeri tatbikatlara dair tepkilerini “duygusal ve düşmanlık içeren” ifadelerle niteledi. Kremlin, Avrupa’nın barış çabalarını zayıflattığını iddia etti.

Tarafların Karşılıklı İthamları

Ukrayna yönetimi, Rusya’yı ateşkes yerine işgal ettiği bölgeleri korumaya çalışmakla suçlarken; Moskova ise Kiev’in “gerçekçi olmayan talepler” öne sürdüğünü savunuyor.

Savaşın Seyri

2022’de başlayan savaş, üçüncü yılına girerken doğu cephelerinde yoğun çatışmalar devam ediyor. Rusya Donbas’ı tamamen kontrol etme amacını sürdürürken, Ukrayna Batı’dan aldığı askeri yardımlarla karşı saldırılar düzenliyor.

Belirsiz Gelecek

2025 itibarıyla cephe hattında büyük değişiklik yaşanmadı. Hava saldırıları ve enerji altyapısını hedef alan bombardımanlar sürerken, diplomatik girişimlerin sonuçsuz kalması savaşı daha da çıkmaza sokuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *