Nijerya Profesyonel Futbol Ligi’nde futbolun birleştirici ruhunu gölgede bırakan kan dondurucu bir olay yaşandı. Katsina United ile Barau FC arasında oynanan karşılaşma, 70. dakikada skorun 1-1’e gelmesinin hemen ardından tribünlerin kontrolden çıkmasıyla şiddet sarmalına dönüştü. Sahaya giren öfkeli ev sahibi taraftarlar, Barau FC’nin Ganalı futbolcusu Nana Kwame Abraham’a saldırarak boğazını kesti. Yaşananlar Nijerya futbolu için kara bir leke olarak kayıtlara geçti.
Maç Yarıda Kaldı
Karşılaşmanın 70. dakikasında Katsina United oyuncusu Orji Kalu’nun eşitliği getiren golü sonrası bazı taraftarlar, gol sevinciyle değil, öfkeyle sahaya daldı. Barau FC formasını terleten 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Nana Kwame Abraham, bu arbede sırasında hedef haline geldi. Güvenlik güçlerinin sahaya müdahalesi yetersiz kalırken, genç futbolcu ağır şekilde yaralandı. Barau FC’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “70’ Barau FC oyuncusu Nana Abraham’a yapılan saldırının ardından maç geçici olarak durduruldu. Katsina United | 1-1 | Barau FC” ifadeleri kullanıldı.
Durumu Ciddi
Yerel basın organlarının aktardığı bilgilere göre, saldırıya uğrayan Abraham acilen hastaneye kaldırıldı. Doktorların yoğun çabalarına rağmen sağlık durumunun kritik seviyede olduğu bildirildi. Ganalı oyuncunun tedavisi sürerken, yaşanan bu olay Nijerya futbolunda artan şiddet dalgasını bir kez daha gözler önüne serdi.
