İstanbul
Parçalı bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Washington'da "Türk Mirası Ayı" etkinlikleri "12 Numaralı Adam" ile başladı

Washington'da "Türk Mirası Ayı" etkinlikleri "12 Numaralı Adam" ile başladı

ABD'nin başkenti Washington'da ay boyunca devam edecek "Türk Mirası Ayı" etkinlikleri, oyuncu Erkan Kolçak Köstendil'in "12 Numaralı Adam" oyunu ile başladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

WASHINGTON (AA) - Washington'da ekim ayının Türk Mirası Ayı ilan edilmesinin ardından DC Amerikan-Türk Derneği (ATADC) sponsorluğundaki etkinlikler başladı.

ATADC, New York Türk-Amerikan Sanat Topluluğu (TAASNY) ve Art Evi Yapım tarafından, Washington yakınlarındaki Alexandria'da bulunan George Washington Ulusal Mason Anıtı'nda Köstendil'in tek kişilik gösterisi "12 Numaralı Adam" sahnelendi.

Etkinliğe ABD'deki sivil toplum liderleri ile bölgede yaşayan çok sayıda Türk katıldı.

Oyunun ardından izleyicilerle fotoğraf çektiren Köstendil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Numaralı Adam oyununun dünyanın her yerinde Türk izleyicilerle buluşmak üzere yola çıktığını belirterek, "Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Türk izleyicisiyle, çoğu yerde ilk kez Türkçe bir tiyatro ile tanışan birçok yere de gittik." dedi.

İzleyicilerle güzel vakit geçirdiğini ifade eden Köstendil, "Alışığız bu iletişime ama her geldiğimizde bizi daha da heyecanlandırıyor ve bunu yapmak konusunda daha da teşvik ediyor bizi. Çok keyifliydi, harika bir sahnemiz vardı bugün." diye konuştu.

- Türk Mirası Ayı boyunca birçok etkinlik düzenlenecek

Ekim ayınca sürecek Türk Mirası Ayı'nda kitap imza törenleri, film gösterimi, Kaan Sekban'ın stand-up gösterisi, belgesel gösterimi, kitap fuarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı balosu gibi birçok etkinlik yapılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 16 Ekim'de Türk Festivali düzenlenecek. Etkinlikler, 2 Kasım'da Nükhet Duru ve Serkan Çağlar'ın konseriyle son bulacak.

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, 27 Eylül'de ekim ayını "Türk Mirası Ayı" ilan etmişti.