Aktif yanardağlar içerisinde en tehlikelilerinden olan Whaakari'de, Yeni Zelanda ada saatine göre 14.15 saatinde büyük bir patlama meydana geldi. Beyaz ada olarak bilinen bölgede 100'den fazla insandan hala haber alınamıyor. 

Yanardağ patlamasından kısa süre önce, bir grup turistin gemi içerisinde seyahatta olduğu bildirildi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yanardağın etrafında bulunan çok sayıda kişiden haber alınamadığını açıkladı. Patlamanın ardından en başta düşünüldüğü gibi 100 değil, 50 kişinin yaralandığı düşünülüyor. 

WHAAKARİ'DE EN AZ 1 ÖLÜ 

Devlet kaynaklarından alınan bilgilere göre en az 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kadar kişinin ise yaralandığı belirtildi.  Şimdiye kadar beyaz ada'dan 23 kişinin kurtarıldığını bildiren yetkililer, adaya girmenin çk tehlike olduğunu söylüyor. Öte taraftan yakınlarıyla iletişimi kesilen aileler adanın karşısında büyük bir merak içerisinde bekliyor. Ulusal Operasyon Komutan Yardımcısı Vekili John Tims'in 18.35 sularında basına bir açıklama yapacağı bildirildi. İki büyük ada ve bir küçük adadan oluşan Yeni Zelanda, yaşanan bu patlamayla birlikte Dünya'da son yıllarda yaşanan en büyük yanardağ patlamalarının da arasına girmiş oldu. 

Editör: Haber Merkezi