Yeni Zelanda'nın Whakaari Bölgesi'nde geçtiğimiz pazartesi günü meydana gelen patlama sonrası yaşamını yitirenlerin sayısı 15'e yükseldi. 

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, hastanede tedavi altına alınan bir kişi hayatını kaybetti. Öte yandan dalgıç ekiplerinin, hala kayıp bir kişiyi bulmak için ada civarında arama çalışmalarına aralıksoz devam ettiği ifade edildi.

Haftabaşında meydanan gelen yanardağ patlamasıyla ilgili bilgi veren yetkiler, kimliği doğrulanan yalnızca bir kişinin olduğunu söyledi. Hastanede müşaede altında olan yaralılardan 3'ü taburcu edilirken, hala kontrol atında olan 29 yaralıdan 19'unun durumunun ciddi olduğu belirtiliyor. Patlama esnasında turistik bir grubun tekne ile gezintiye çıktığı ve yaşanılanları video kameraya kaydettiği biliniyor.

SAAT 14.11'DE SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK

Yeni Zelanda'nın Whakaari bölgesinde meydana gelen patlamanın ardından adada mahsur kalan 8 kişiden cesedine sonradan ulaşılan 7 kişi ve hastanede kurtulamayan son kurbanla ölü sayısı 15 oldu. 

Patlama anında Ada'da bulunan 47 kişiden 24'ünün Avustralya, 9'unun ABD, 5'inin Yeni Zelanda, 4'ünün Almanya, 2'sinin Çin, 2'sinin İngiltere ve 1'inin de Malezya vatandaşı olduğu kaydedilmişti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yanardağ patlamasından bir hafta sonra pazartesi günü saat 14.11'de hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.