Olay, Yeni Zelanda’nın Manawatu – Wanganui bölgesinde yer alan Palmerston North şehrinde ‘Anzak Günü’nde bir polis merkezinde meydana geldi.

“SİLAHLAR, POLİSE AİT DEĞİL”

Polisin olayla ilgili yaptığı açıklamada, polis merkezinden silah çalma olayının şüphelisi 38 yaşındaki Alan James Harris’in, vatandaşların ihbarı üzerine şehir merkezinde yakalandığı ve ‘hırsızlık’ suçlamasıyla mahkeme çıkarıldığı belirtildi. Ayrıca, çalınan silahların polisin el koyduğu silahlardan olduğu belirtilirken, polisin, çalınan 11 silahın yerini hala saptayamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü bilgisi de açıklamada yer aldı.

Harris’in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan yetkililer, çalınan silahların yerinin saptanmasının öncelikli olduğunu belirterek, konu dâhilinde herhangi bir bilgisi olan vatandaşların ihbarda bulunmasını istedi.

Öte yandan, Emniyet Müdürü Mike Bush, polis merkezinden silah çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattıklarını; soruşturmanın, ülke genelinde polis merkezlerindeki silahların güveliğinin acilen denetlenmesini de kapsayacağını söyledi.