Yunan mahkemesi 5.5 yıl süren ırkçı Altın Şafak Partisi için kararını açıkladı. Partinin suç örgütü olduğu belirtilirken, liderleri de suçlu bulundu.

Kararın ardından Yunanistan'da çeşitli şehirlerde olaylar çıktı, sokaklar karıştı.

CNN Türk Atina temsilcisi Yorgo Kırbaki, gelişmeleri şöyle anlattı:

- Yunanistan'da yaklaşık 5.5 yıl süren ırkçı Neo Nazi Altın Şafak davasında karar az önce açıklandı. Atina Ağır Ceza İstinaf Mahkemesi, tam 453 oturumdan sonra Altın Şafak Partisi'ni suç örgütü olarak ilan etti. 

- Partinin lideri de dahil 18 kişiye de cinayet, adam yaralama, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, patlayıcı silah bulundurmak, darbe teşebbüsü, siyasi parti görüntüsü altında organize ve suç örgütü kurmak, suç örgütü yönetmek gibi suçlamalarda suçlu ilan edildi. Cezaları önümüzdeki saatlerde öğreneceğiz.

- Altın Şafak Partisi 1987'de Türkiye ve Türk düşmanlığı üzerine kurulmuştu. Daha sonraki yıllarda ise Afgan göçmenleri hedef aldı. 

- 2012'de ekonomik kriz nedeniyle Yunan halkının tepki oylarını topladı ve parlementoya girdi. 2015'te de yüzde 7 oy alarak parlementoda 3. partiydi. 

- Ancak geçen yılki seçimlerde yüzde 3 barajını aşamadı. Partinin önemli isimleri de partiden ayrıldı. Parti dağılma aşamasında bulunuyordu.