Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ABD'de Başkan Joe Biden'la görüştükten sonra Georgetown Üniversitesi'nde bir toplantıya katıldı.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, dün düzenlenen açık oturumda Washington Post muhabiri David Ignatius'un sorularını yanıtlayan Miçotakis, Ukrayna'daki savaş sürerken NATO'nun ihtiyacı olan son şeyin Yunanistan ve Türkiye arasında yeni bir kriz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a “Saldırgan hamlelerin ve tarihe revizyonist bir bakışın zamanı değil” mesajı gönderdiğini kaydeden Yunanistan Başbakanı, “Sorunlarımızı ele almak ve birbirimizi provoke eden adımlardan kaçınmak için bir çerçeve belirleyebiliriz” dedi.

Türkiye'nin Yunanistan'ın hava sahasını ihlal ettiği iddiasını da gündeme getiren Miçotakis, bir NATO üyesinin bir diğerinin hava sahasını sistematik olarak ihlal etmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığını savundu.

Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine itirazında da değinen Miçotakis, Türkiye'nin bu konuyu “pazarlık kozu” olarak kullandığını belirterek “İki dost ülkenin NATO üyeliğini pazarlık kozu olarak kullanmanın zamanı değil. Türkiye bu yolu seçerse bu geri tepecektir. Bu, hem ilkesel olarak hem de taktik açıdan yanlış” ifadelerini kullandı.