Yunanistan'ın karayoluyla Türkiye'ye gidecek veya Türkiye'den dönecek yolcular için Yunanistan güzergahı ve giriş- çıkış kapılarını kapattığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre;  Alman vatandaşı olan Türk kökenliler, transit olarak Avrupa'dan Türkiye'ye girebilecek ama aynı şekilde Yunanistan kapılarından geriye dönemeyecek. Türk pasaportu ve AB üyesi ülkelerde oturma izni olanlar, hem Türkiye'ye Yunanistan üzerinden gidemeyecek, hem de Türkiye'den Yunanistan üzerinden dönemeyecek.

Yunanistan'ın Edirne'deki başkonsolosluğundan konuyla ilgili soruya , “Evet durum böyle. Yunanistan gümrük kapılarından geçemeyecekler. Alman vatandaşı Almanya'dan Türkiye'ye sadece gidebilir ama bir daha Yunan kapısından dönemez. Bulgaristan kapılarını veya Makedonya'yı kullansınlar. Bizde durum böyle. Halen de devam ediyor. Türkiye'den dönüşte hiç biri geçemez” cevabını verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın, üç hafta önceki görüşmede covid-19 önlemlerinin gidiş- gelişlerde yumuşatıldığı yönünde anlaştıkları belirtilmişti. Bu anlaşmanın Yunanistan tarafından hayata geçirilmediği ortaya çıktı.
 

Editör: Haber Merkezi