AFAD, Yunanistan'da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, 2 kilometre derinlikteki sarsıntının 13.16'da gerçekleştiğini duyurdu. 

Larissa'nın 24 km kuzeybatısında meydana gelen depremin ardından, 4.6 büyüklüğünde artçı deprem oldu. Atina'da ve Batı Yunanistan'ın diğer bölgelerinde de hissedildi.

Atina Yer Bilimleri Enstitüsü ise "Yunanistan'ın orta kesiminde yer alan Larissa kentinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi" diyerek duyurdu.

İzmir Seferihisar'da meydana gelen şiddetli depremin ardından Yunanistan'ın Samos adasında da pek çok binanın hasar görmesiyle, Yunanistan Jeoloji Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis," 6.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz" uyarısında bulunmuş, Tselentis, 6.6’lık depremin ana deprem olduğunu tahmin ettiğini, ancak Richter ölçeğine göre 6,2'lik kuvvetli artçı sarsıntıların devam edeceği uyarasında bulunmuştu. Tselentis yaptığı açıklamada, "6.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz. Hasarlı evde kimsenin bulunmaması gerekiyor" derken, Yunan deprem bilim uzmanı Profesör Efthymios Lekkas, ise verilere dayanarak, spesifik 6.7 Richter'den daha büyük bir depremin meydana gelemeyeceğini vurgulamıştı.