Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Ege'deki adaları silahlandıran Yunanistan'ı uyarmıştı.

Erdoğan, "Yunanistan'ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır" demişti.

Yunan hükümet sözcüsü, bu açıklamaya cevap verdi. Giannis Oikonomou yaptığı açıklamada, “Uluslararası hukuka ve uluslararası anlaşmaların yerine tarihte duyulmamış iddialar veya temelsiz mitler geçemez” iddiasında bulundu.

Sözcü Oikonomou, “Kesinlikle hiçbir şey, hiçbir şekilde egemenlik haklarımıza ve ulusal egemenliğimize zarar veremez. Bu nedenle Türkiye’yi provokatif söylemlerini bırakmaya ve uluslararası hukuk bağlamında tek yolun sorumlu ve dürüst konuşmadan geçtiğini idrak etmeye çağırıyoruz” dedi.

Erdoğan'ın mesajlarının ardından Yunanistan ana muhalefet lideri Aleksis Çipras da Twitter'da Türkçe bir paylaşım yaptı. Syriza partisi lideri ve Eski Başbakan Çipras “Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir” diye yazdı.
 

Editör: Haber Merkezi