Ege Denizi'nde can pazarı devam ediyor.

Türkiye'nin sınırlardan çıkmak isteyen göçmenlere müdahele etmeme kararından sonra göçmenlerin Yunanistan'a akını sürerken, Yunan emniyetinin de acımasız tutumu sürüyor.

Son olay Muğla'nın Bodrum ilçesinin açıklarında yaşandı.

Turgutreis'ten 6 metrelik lastik botla açılan ve İstanköy adasına geçmek isteyen yaklaşık 40 kişilik grubun önü Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kesildi.

Göçmenleri önce sözlü olarak uyaran Yunanlılar, ikna edemeyince botun etrafında hızla daire çizdi. Oluşan dalgalar nedeniyle bot batma tehlikesi geçirdi. Göçmenler yine dönmeyince bu kez taciz ateşi başladı. Silah sesleri Bodrum'dan da duyuldu. Bu sırada olayları Yunan helikopterleri de yukarıdan takip etti. 

Aralarında çocukların da olduğu göçmenler saatlerce süren mücadelenin ardından denize açıldıkları Bodrum'a geri dönmek zorunda kaldılar. Göçmenler 2015 yılında Aylan bebeğin de öldüğü Akyarlar sahiline çıktılar.

Göçmenler, yolculuk için 5 bin dolar verdiklerini belirterek, "Yunan askerleri ellerinde silahlarla bizi karşıladı. Ateş ettiler, batırmaya çalıştılar. Ya boğulup gidecektik ya da geri dönecektik. Çaresiz çıktığımız yere geri döndük” dediler.

TRT Haber muhabiri Altuğ Acer'in verdiği bilgiye göre, İpsala bölgesinden Yunanistan’a geçmek isteyen Ahmet Ebu Emed adlı göçmen Yunanistan askerleri tarafından sırtından vurularak öldürüldü.

Emed, arkadaşları tarafından Türk sınırına getirilmeye çalışıldı. Ancak Türk sınırına geldiğinde hayatını kaybetmişti. Türk yetkililer öldürülen göçmeni alarak Enez’deki hastanenin morguna kaldırıldı.

Editör: Haber Merkezi