Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO'dan vazgeçmeye hazır olduğunu açıkladı

Zelenskiy, Ukrayna televizyonlarında yayımlanan röportajında, bunun, NATO konusunda Ukrayna ile ne yapılacağını bilmeyen Batı için, güvenliğini garantiye almak isteyen Ukrayna için ve NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen Rusya için bir uzlaşma olduğunu açıkladı.

Putin'le görüşme çağrısını yineledi

Zelenskiy, Rus askerlerinin geri çekilmesi, ateşkes sağlanması ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi koşuluyla ülkesinin NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenskiy, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

"Rusya'nın nükleer silah kullanmayacağının garantisi var mı?" 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Japonya Parlamentosu'na hitap etti.
Zelenskiy, Japonya'dan Moskova'ya yeni yaptırımlar getirmesini istedi.
"Rusya'nın nükleer silah kullanmayacağının garantisi var mı?" diye sordu:

"Japonya, Rusya'ya yönelik ticari ambargo uygulasın. Her biriniz Çernobil’in ne olduğunu, nasıl tehdit oluşturduğunu çok iyi biliyorsunuz. Rusya bir nükleer santrali savaş meydanına dönüştürdü. Topraklarımızda tehdit altında olan 4 nükleer santral var. Bu 15 radyasyon enerji bloku oluşturuyor. Rusya’nın nükleer silahı kullanmayacağının bir garantisi var mı? Saldıran bir ülkeye öyle bir ceza getirmeli ki bir daha hiç kimse saldırmayı başlatmayı aklının ucundan bile getirmesin."