Tokat'ta resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını ilk kez bir MHP'li aday kazandı.

MHP, Tokat'ta efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu aday gösterdi. Sandıkların yüzde 80'nden fazlasının açıldığı Tokat'ta, Yazıcıoğlu, oyların yüzde 50'sinden fazlasını alarak birinci aday olarak sandıktan çıktı.

M H P

1920 yılında il olan Tokat'ta ilk kez bir MHP'li aday kazanmış oldu.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar sevinç gösterisinde bulunarak  vatandaşlara hitap eden Mehmet Kemal Yazıcıoğlu şunları aktardı; 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki üniversitelerdeki polis müdahalesine tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki üniversitelerdeki polis müdahalesine tepki!

"Kıymetli eşimle o kadar mutluyum ki, teşekkür ediyoruz. Babama arkamda görmüş olduğunuz hükümet binasında valilik nasip oldu. Şu arkamızda vilayet binasında hizmet etme şansı buldu. Şimdi bana da tam karşısında Tokat Belediyesi'nde hizmet etme şansı verdi. Size çok teşekkür ediyorum kıymetli hemşehrilerim. İyi ki varsınız. Allah razı olsun. Sizlerle beraber çok güzel hizmetler edeceğiz.

Sizi güvenli ve sağlıklı yerlerde oturtturmak için Tokat'ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için işsiz kalmayan annelerin gözyaşı dökmediği, işsiz kalmamış gençler için çaba sarf edip var gücümüzle çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Tokat'ın altın yılları için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Size çok teşekkür ediyorum" 

Editör: Nehir Durdağı