İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından evine dönen kişiye yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık Ege Akersoy'la ilgili 
İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Hamas'tan flaş Devlet Bahçeli açıklaması Hamas'tan flaş Devlet Bahçeli açıklaması

Müşteki İsmail Aydemir'in avukatı Deniz Alp İmamoğlu, mütalaaya katıldıklarını belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın avukatı Ali Öztürk, Akersoy'un "Sen Arap sevicisin" şeklindeki sözlerinin, suçun kanunda tanımlanan unsurları arasında bulunan sosyal, sınıf, ırk ve bölge farklılıklarını temsil etmediğini iddia etti.

Bu sözlerin nefret ve kin oluşturma ihtimali bulunmadığını öne süren Öztürk, "Birisinin birisine 'Sen bir Arap sevicisin' demesinin 'Sen bir Arap hayranısın' demesinden ne farkı vardır? Bu cümlede hakaret yoktur. Ben Batıcıyım, biri bana 'Sen Batıcısın' dese ben bundan niye tahrik olayım? İngiliz hayranı olduğum da söylenebilir bundan da tahrik olmam." diye konuştu.

Davayı karara bağlayan hakim, Akersoy'un üzerine atılı "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçunun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirip, sanığın beraatine karar verdi.

Hakim, "basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde kasten yaralama" suçuna ilişkin ise sanığı 2 bin lira adli para cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.
 

Editör: Gürel Yurttaş