ÖSYM, üniversiteye giriş sınavları için belirlediği ücreti açıklayarak kılavuz yayınladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) için geçtiğimiz yıl 50 TL olan oturum ücreti bu yıl 20 TL zamlanarak 70 TL oldu.

ÜÇ OTURUM 210 TL

YKS ve AYT olmak üzere iki oturumda gerçekleşen sınavlar için öğrenciler toplamda 140 TL ödeme yapacak. Yüzde 40'lık zam sonrası, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) de girecek olan bazı öğrenciler üç oturuma toplamda 210 TL ödeyecek.

2020-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;

*Sadece TYT’ye girecek adaylar 70,00 TL,
* TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 140,00 TL,
*TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 210,00 TL yatıracaklardır.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Sınav ücretlerinin açıklanmasının ardından binlerce kişi Twitter üzerinden fiyat artışına tepki göstererek yüzde 40'lık zamla ilgili paylaşımda bulundu. Özellikle sınava girecek olan öğrenciler fiyat artışına isyan ederken konuyu Twitter'da gündeme taşıdılar.

Editör: Haber Merkezi