2020 YKS öncesi ÖSYM yeni bir düzenlemeyle geçtiğimiz sınavlara girişte izin verilen piercing’i “taşsız, metal top veya sivri uçlu” olarak tanımladığı için yasakladı.

ALYANSA DA YASAK GELDİ

Geçtiğimiz senelerde yüzük ve küpelerde yasak uygulayan ÖSYM sadece alyansa izin veriyordu. Sınava girecek adayların ÖSYM’nin yayınladığı listeye göre yanında bulundurması gereken araç gereçlerde düzenlemeye gidildi.

SINAV KILAVUZU YAYINLANDI

Önceki senelerde alyansa izin veren ÖSYM şimdiyse sadece düz halka alyanslara izin verecek. “Taşsız, metal top veya sivri uçlu” sınıfına giren piercing yasaklanırken, plastik veya metal malzeme içeren yüzüklere de sınır getirildi.

ÖSYM'nin yasakladığı araç gereçlerin listesi şu şekilde:

"Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlar, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat, kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlar, şeffaf pet şişe içinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleri, ilaç, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri."

Editör: Haber Merkezi