2020 yılıyla birlikte liselerde önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Ders sayısı ve çeşitliliğinde yeni düzenlemelere gidilip, kariyer odaklı bir sistem tasarlanacak.

Teorik derslerden çok öğrencilerin daha geleceğe yönelik planlarını şekillendirecek dersler eklemeyi hayata geçirecek sistemde ders sayısının da azaltılması bekleniyor. 9’uncu sınıfta ders sayısı 15-16’dan 8’e 10’uncu sınıfta 9’a, 11’inci sınıfta 12-15 arası olan ders sayısı 9’a 12’inci sınıfta ise 7’ye düşürülecek.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI EKLENECEK

Ders saatinde 40 saatlik süreyi koruyan yeni sistemde akademik yoğunluk azaltılıp, uygulamalı dersler artırılacak. Akademik Gelişim Programı ile düzenlenen teorik dersler Anadolu Liselerinde 9-11 arası 35 ders saati, 12’inci sınıflarda ise 24 ders saati şeklinde olacak. Bundan sağlanan zamanda ise öğrenciler atölyelerde uygulamalı dersler görecek.

ORTALAMANIN ALTI SINIFTA KALACAK

Sınavlar ve öğretmenin notlarının ortalaması 50’nin altında kalan dersler zayıf sayılacak ve en fazla 3 dersten sorumlu geçilebilecek. Üst sınıflarda ise bu derslerin verilmesi gerekecek.

ÖĞRENCİLERİN BECERİLERİNE YÖNELİK ATÖLYELER

Öğrencilerin akademik ders yoğunluğunu azaltıp Tasarım ve Beceri Atölyeleri adı altında 2020’de 10 bin atölye kurulması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi