7 yıl aradan sonra ilk kez bugün toplanan MEB Şûrası'nda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 32 binden fazla görüş 3 gün boyunca tartışılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde toplanan şûrada alınan kararlar, eğitim politikalarını belirlemek için yol haritası niteliğinde olacak.

YENİ UFUKLAR AÇACAK

Eğitim alanında Türkiye için yeni ufuklar açacağına inanılan Millî Eğitim Şûrası’nda  yeni döneminde okullar, öğretmenler ve öğrenciler için kritik kararlar alması bekleniyor

Bakanlığı'nın 'en yüksek danışma kurulu' olarak nitelendirilen Milli Eğitim Şûrası 7 yıl aradan sonra ilk kez toplanıyor. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyipğ Erdoğan'ın himayesinde bugün başlayacak şûra 3 gün sürecek. Ana teması "Eğitimde fırsat eşitliği" olan şûranın gündemi "Temel eğitimde fırsat eşitliği", "Mesleki eğitimin geliştirilmesi" ve "Öğretmenlerin mesleki gelişimi" olarak belirlendi. Edinilen son dakika bilgisine göre Şûra için 32 bin 643 görüş geldi.

Milli eğitim şûraları, eğitim politikalarını belirleyen çok önemli toplantılar. Burada alınan kararlar bağlayıcı oluyor. Son şûra Aralık 2014'te yapılmıştı.

MEB ŞURASINDA ALINAN KARARLAR ÖNEMLİ

Milli Eğitim şûraları, Türk milli eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tartışmak ve tavsiye kararları almak üzere toplanıyor. 3 gün boyunca sürecek şûrada kararlar, toplantıya katılan üyelerin oyçokluğuyla alınacak ve tavsiye niteliği taşıyacak.

Editör: Haber Merkezi