Milyonlarca öğrenci 1 haftalık tatilin ardından ders başı yaptı. Ancak bu ara tatil servis tartışmasını da beraberinde getirdi. Servisçiler aylık ücretin tamamını istedi, veliler ise 'Tatilde çocuklar servise binmedi neden para ödeyelim' tezini savundu.

Ara tatilden servis tartışması çıktı. Servisçiler çalışmadıkları o süreyi aylık ücretten düşmedi. 'Boşa para mı vereceğiz' diyen veliler tepkili.

Bu yıl okullarda ilk kez ara tatil uygulamasına gidildi. Servisler de 1 hafta boyunca çalışmadı. Ama velilerden 3 haftalık değil aylık ücretin tamamını istediler.

ARA TATİL İKİ TARAFI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Servisçiler ve veliler karşı karşıya geldi. Veliler, '1 hafta boyunca çocuklarımız servis kullanmadı, neden parasını veriyoruz' diyor. Servisçiler ise 'Zaten mevcut tarife çok düşük. Eğer o parayı da almazsak işimiz zorlaşır. Seneye birçok okul çalışacak servis bulamaz' diyor. 

'UKOME'NİN HAZIRLADIĞI KARAR

Ulaştırma Koordinasyon Merkezinin hazırladığı kararda 'Servis ücretleri 8.5 ay olarak tahsil edilir' deniliyor. Sadece yarı yıl tatillerinde ücret alınamayacağını ancak diğer ara ve resmi tatillerde ücret alınabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla geçtiğimiz haftadaki ara tatilde de servisçiler ücret talep edebiliyor. 

Editör: Haber Merkezi