Suudi Arabistan’da kadın öğretmenler ülkenin farklı yerlerindeki 1460 okulda ilk kez erkek öğrencilerin bulunduğu sınıflarda ders anlatacak.

Eğitim kalitesini artırmanın yanı sıra, bakanlık alan kullanım verimliliğini artırmayı ve kamu okul binalarından tam olarak yararlanmak hedefleniyor. Bakanlığın diğer hedeflerinden biri de devlet okullarında okuyan öğrenci sayısının özel okullara göre yüzde 21 oranında artırılması.

3 BİN 313 ANAOKULU SINIFI KURULDU

Bakanlığa göre, kadınlar genç erkeklerin yüzde 13,5'ini eğitecek ve yalnızca eğitim bütçesinden 533 milyon dolar tasarruf sağlayacak. Yaz tatili boyunca bakanlık 83 bin çocuk için 3.313 anaokulu sınıfı kurdu.

KİŞİLİĞİ İNŞA ETMEDE EN ÖNEMLİ AŞAMA

Erken Okul Projesi hakkında bilgi veren Cidde Eğitim Müdürlüğü Genel Yardımcısı Suad Mansur, 4-5 yaş arası çocukların eğitim hayatına okul öncesi eğitim merkezlerinde başlayacağını söyledi. Mansur, erken çocukluğun bir çocuğun kişiliğini inşa etmede en önemli aşama olduğunu belirtti. Bir kadın öğretmenin bu aşamada erkek çocuklar için daha kolay ulaşılabilir ve daha az korkutucu olduğunu söyleyerek, “Bu proje anaokulundan ilkokula geçtikten sonra çocukların karşılaştığı açığı kapatıyor. Anaokullarındaki sınıflar, özellikle bu yaşta çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı ve kadınlar tarafından eğitilmek, onlara daha verimli bir öğrenme deneyimi sağlayacak. Sınıflar, tuvaletler ve diğer alanlarda kız ve erkek öğrenciler ayrı tutulacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi