Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yakın zamanda duyurusunu yaptığı proje hayata geçiyor. Her öğrenciye aylık ücretsiz internet hizmeti sağlanacak.

3 GB ücretsiz internet verilecek

Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve EBA Akademik Destek lansman toplantısına katılan Selçuk, toplantıda öğrencilere EBA’nın kullanımı için kolaylık sağlamak adına ücretsiz internet verileceğini söyledi.

Tüm operatörlerde ücretsiz internet verilecek

Bakan Selçuk, tüm operatörlerde 3 GB limitli internet verileceğini dile getirdi. Selçuk açıklamasında “Her öğrencimize tüm operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı sunuldu” ifadelerini kullandı. Selçuk “ Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğrencilerimizin telefonu çeksin yeter, bu eğitimlere ulaşabilecekler. Kısa bir süre önce öğrencilerimizin sırasına çıkarma yapıştırdık. İşin Özeti eğitimde fırsat adaleti. Benim fırsatım yok, öğretmenim yok, mekanım yok diye bir şey yok. Artık isteyen her öğrencinin eğitime ulaşmasıyla ilgili alt yapıyı kurduk. Benim hayallerimden bir tanesiydi bu hayallerime ulaşmak benim için çok önemli” ifadelerini kullandı. Selçuk, eğitimde sağlanan bu reformun artık dijitalleşmenin de katkısıyla öğrencilerin önüne bilginin direkt servis edilmesi sağlanacağı konusuna değindi.

Editör: Haber Merkezi