Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerdeki değişikliğin ardından ilkokul ve ortaokul düzeyinde de eğitimde değişiklik olacağı haberini verdi. Bakan Selçuk özellikle diğer ülkeler ile Türkiye’deki ders sayıları arasındaki farklara değinerek ders çeşidinde düzenlemeye gidileceğini ifade etti.

Ders çeşidinin fazla olması sorun oluşturuyor

Selçuk “Ders çeşidinin fazla olması öğrencilerin her konuda yüzeysel kalmasına ve derinleşememesine yol açmaktadır. Bunu çözmek mümkün ve pilot için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık zamanı gelmiştir, yapabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Diğer ülkelerle kıyasladı

İlkokul ve ortaokulda tasarım değişikliğine gidileceğini ifade eden Selçuk "Bütün dünyada aklınıza gelen ilk 50 ülkeyi sıralayın, neden bu ülkelerin tamamında lisede 5-6 ders var da, bizde niye 15-16 ders var?" sorusunun kendisine sorulduğunu aktaran Selçuk, "Ders çeşidinin fazla olması öğrencilerin her konuda yüzeysel kalmasına ve derinleşememesine yol açmaktadır. Bunu çözmek mümkün ve pilot için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık zamanı gelmiştir, yapabiliriz." 

Üniversite sınavından önce öğrenciler yönlendirilecek

Yeni lise tasarımında üniversite sınavına girecek öğrencilerin yeni düzenlemelerle izleyeceği yolların altapı çalışmalarının hazır olduğunu ifade eden Selçuk, öğrencileri yönlendirme konusunda rehberlik çalışmalarına, veliyi bilgilendirme çalışmalarına yönelik içeriklerin, sunumların hazır olduğunu belirtti. 

Editör: Haber Merkezi