05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili açıklama

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda yüz yüze eğitim, sınavlar ve karne ile ilgili soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Selçuk, "Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu" dedi. 

Selçuk, yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili soruları da yanıtladı. 

Selçuk'un açıklamaları:

Bir karar aldınız neden değiştiriyorsunuz deniliyor. Toplum her şeyin cevabını bir yıllık istiyor ama bizim öyle bir cevabımız yok. Diyelim ki bugün bir kararla ilgili sosyal medyada bir talep var ama 3 gün sonra Bilim Kurulu toplanacak, o verileri almam lazım. Bütün bunlar tamama ermeden bir karar veremiyoruz.

DİJİTAL KARNE

Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir.

YÜZ YÜZE EĞİTİMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Okulları açmadık, çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımızın fotoğrafına bakmak zorundayız. Biz salgınla ilgili ilçe ilçe, köy köy, nerede ne var, bunların hepsini günlük izliyoruz. Hangi sınıf seviyesinde temaslı fazladır, bunlar da görülüyor. Bütün bunlarla alakalı olarak, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun eşiğine göre yüz yüze yapabiliriz, sınavı da yüz yüze yapabiliriz demesi söz konusu.

Biz en başta sınav yok dersek bu inanılmaz bir gevşemeye, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye yönelecek. 

Olağanüstü bir durum var. O yüzden sadece tek sınav olabilir, katılım puanı olabilir diyoruz. Hukuka da uygun olsun diye. Olağanüstü dönem için mevzuat yazılmamış haklı olarak. En baştan hiçbir sınav yok, ödev yok demek geleceği bilmediğimiz için doğru değil. Biz sistemin bütününü kontrol etmek zorundayız. Çocukların motivasyonu çok önemli. 

15 Şubat'ta hangi gruplarla yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklama için salgının seyrini görmeliyiz. 

AŞILAMANIN ETKİSİ

Bizim bütün dünyada olduğu gibi yaşlılardan başlayıp riskli kesime, sağlık çalışanlarına yönelip, hemen arkasından öğretmenlerimizin de istekli olanlarının aşı olabilmesiyle ilgili ön açıyoruz. Okullarla ilgili dün akşam İngiltere'deki sürecin nasıl işleyeceği konusunda bir toplantımız vardı. Dünya neler yapıyor, izleyebilmek için toplantı yaptık. Sağlık Bakanlığı'ndan ekiple beraber çalışıyoruz. Aşı konusunda beraber çalışıyoruz.  Aşı, eğitimi yüz yüze yapmamızın önünü açacak.

Okulların açılmadığı bir toplumda normalleşme oluşmaz. Normalleşme olması için önce okulları halletmemiz lazım.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *