05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Bu kararın detayları ve etkileri hakkında bilgi edinin.

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Bu kararla kontenjanlarda azalma yaşanacak ve geçen yıl 80 bin öğrencinin yerleştiği programlar artık olmayacak.

YÖK'ten Önemli Karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Bu karar, üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Özvar, vakıf üniversitelerinin de bu değişikliğe uyum sağlamalarını ve programlarını geleceğin mesleklerine uygun hale getirmelerini istedi.

Geçen Yıl 80 Bin Öğrenci Yerleşmişti

Geçtiğimiz yıl, 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kontenjanlarında da benzer bir düşüş yaşanması bekleniyor. Ayrıca, mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimler gibi bazı programların kontenjanlarında da azaltma kararı alındı.

Eğitimde Yeni Dönem

YÖK Başkanı Özvar, "Üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de aynı şekilde, istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara geçiş sağlanacaktır." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *