Doğa Koleji'nin sesini duyuramayan öğretmenleri için onlarca haber yapan Ortadoğu Gazetesi, en nihayetinde bir çözüme kavuşmuş gibi görünen söz konusu olay ile ilgili yeni şikayetler aldı. İTÜ Vakfı'nın satın aldığı iddia edilen Doğa Koleji'ndeki belirsizliğin hala devam ettiği ve öğretmenlere herhangi bir açıklama yapılmadığı belirtildi

YARI YIL TATİLİNE DÜŞÜNCELİ GİRİYORLAR

Aylardır maaşlarını alamayan öğretmenler, Doğa Koleji'nin satış işleminin gerçekleşmesinden sonra bu haklarını elde edeceklerdi. Yüzbinlerce öğrencisi ve binlerce öğretmeni olan köklü okul için birçok holding ve iş insanı devreye girdi. İlk olarak FIBA Holding ve Can Holding'in isimleri geçerken daha sonra Nişantaşı Üniversitesi ve Ethem Sancak'ın Doğa Koleji'ne talip olduğu iddia edildi. Öğretmenler ve velilerin eylemi sürerken İTÜ Vakfı'ndan gelen açıklamaya göre satış işleminin olumlu yönde devam ettiği bildirildi. İlerleyen saatlerde gelen habere göre ise İTÜ Vakfı'nın Doğa Koleji'ni satın aldığı bilgisi paylaşıldı. Sosyal medyada ve okullarda yapılan eylem bu şekilde azalırken her şeyin daha iyiye gideceği de öğretmenler ve öğrenciler tarafından temenni edildi. Ancak beklenen temenni şu ana kadar gerçekleşmedi.

DOĞA KOLEJİ'NDEN AÇIKLAMA YOK, İTÜ VAKFI SESSİZ

Söz konusu satış ile ilgili ilerleyen günlerde yapılması planlanan açıklama ise henüz yapılmadı. Satış işleminin müzakerelerin devam ettiği şu günlerde ne Doğa Koleji'nden ne de İTÜ Vakfı'nda kamuoyunu aydınlatıcı herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Yarı yıl tatiline az bir süre kalmışken Doğa Koleji'nin mağdur öğretmen, öğrenci ve velileri kesin bir karar bekliyor. 

Editör: Haber Merkezi