Bir süredir adı skandallara karışan ve öğretmenlere aylardır alacağı maaşları ödemeyen Doğa Koleji'nden yeni bir açıklama geldi. Bilindiği üzere Doğa Koleji'nin özel bir Üniversite'ye devri için görüşmeler yapılıyordu. Kolej'den yapılan yazılı açıklamaya göre "Vakıf Üniversitesi'yle görüşmelerin devam ettiği ve satış işleminin akabinde çalışanların geciken maaşlarının yapılacağı" duyuruldu.

Mali sıkıntılar nedeniyle gündemden düşmeyen Doğa Koleji'nin öğretmenleri bir süredir derslere girmeyerek boykot kararı almıştı.

'ÇALIŞANLARIMIZIN GECİKEN ÖDEMELERİ YAPILACAKTIR'

Türkiye'nin en köklü okulları arasında yer alan Doğa Koleji yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanılan olaylardan büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Doğa Koleji'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, "Öğrencilerin, velilerin ve çalışanların gösterdiği destek, anlayış ve dayanışmaya teşekkür edilerek, "Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır. Okullarımızdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir." denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı 4 Aralık tarihinde Doğa Koleji’ne soruşturma başlatmıştı

Editör: Haber Merkezi