Yapılan anlaşmayla Nişantaşı Üniversitesi’ne satışı gerçekleştiği iddia edilen Doğa Koleji’nde bugün maaşını alamayan ve eylemini sürdüren öğretmenler ve çalışanlardan radikal bir karar geldi.

Yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamayan öğretmenler ve okul personelleri kanuni haklarını kullanarak resmi olarak işten çıktı.

ÖĞRETMENLER İŞİ BIRAKTI

Uzun süredir okulun satılmasıyla ilgili söylentiler ve yeni teklifler konuşulurken önce FIBA ve Süzer Holding, ardından Can Holding ile yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştı. Sonrasında Nişantaşı Üniversite’si kurucusu Levent Uysal ile anlaşıldığı haberleri ardından okul yönetiminden resmi bir açıklama gelmemişti. Bütün bunlar yaşanırken protestolarına devam eden çalışanlar bugün itibariyle 4857 sayılı İş Kanunu gerekçesiyle iş bırakma hakkını kullanarak işten çıktı. Gerçekleşmesi muhtemel bir satıştan önce çalışanların ödenmeyen ücretlerinin geçiştirilmesi öğretmenlerde büyük öfke yarattı. Maaşlar ödenene kadar yasal haklarını sürdürecekleri söylenen öğretmenler hakkında yönetimin satıştan evvel açıklama yapması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi