Doğa Koleji Satıldı Mı? Doğa Kolejinin yeni sahibi kim oldu? Bir süredir öğretmen maaşlarının ödenmemesi sonucu gündeme gelen Doğa Koleji'nin, tartışmalara son vermek üzere bugün devir açıklaması yapması bekleniyordu. Ancak şu ana kadar Doğa Koleji'den herhangi bir açıklama gelmedi. Peki Doğa koleji satıldı mı? Doğa Kolejini kim satın aldı? 

Doğa Koleji Satıldı Mı? Bir süredir öğretmen maaşlarının ödenmemesi sonucu gündeme gelen Doğa Koleji'nde dedikodular da dinmek binmiyordu. Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin maaşları gerçekleştirilecek devir işlemi sonrasında belli olacaktı. Yapılan bu açıklamadan sonra Doğa Koleji için talipler sıraya girdi. İlk olarak fiba holding'in atılım yaptığı okul için daha sonra Bilgi Üniversitesi'nin de sahibi olan Can Holding'in atak yaptığı bildirildi. Son olarak ise Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanı Levent Uysal'ın okulu satın aldığı iddia edildi. Dünden beri bu iddia üzerine yoğunlaşılırken Levent Uysal'ın kardeşi Can Uysal'dan flaş bir paylaşım geldi. Doğa Koleji satıldı mı sorularıyla karşı karşıya kalan Can uysal telefonunun kilitlendiğini belirtirken okulu satın almadıklarını ifade etti. 

Doğa Koleji Satıldı Mı?

DOĞA KOLEJİ SATILDI MI? DOĞA KOLEJİNİ KİM SATIN ALDI?

Doğa Koleji satıldı mı? Bir süredir gündemden düşmeyen Doğa Koleji'nde düğümün bugün çözüleceği tahmin ediliyordu.. Ekonomik sıkıntılar içerisine giren ve öğretmenlere maaş ödeyemeyen Doğa Koleji'nin yeni sahibi kim oldu? Bugün okul yönetimi tarafından yapılacak açıklamaya göre Doğa Okulları'nın yeni sahibi belli olacaktı. Ancak şu ana kadar okul yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Doğa Koleji'ni satın almak için ünlü iş adamı Ethem Sancak'ın da devreye girdiği öğrenildi. Ethem Sancak daha öncede batmak üzere olan Mektebim okullarını satın almıştı.

CAN HOLDİNG KREDİ BEKLİYORDU

Doğa Koleji'ni satın almak için girişimlerde bulunan Can Holding, bir bankadan kredi talebinde bulundu. Bu senenin içerisinde Türkiye'nin köklü ÖZEL Üniversiteleri'nden İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni satın alan Can Holding'in, eğitim sektöründe büyümek istediği ve Doğa Okulları'nı alarak hedeflerini hızlandıracağı öğrenilmişti. Ancak ilerleyen süreçte bu iddianın giderek azaldığı ve yeni taliplerin ortaya çıktığı görüldü.

Doğa Koleji Satıldı Mı? 

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SATIN ALDI İDDİASI

Maaşını alamayan öğretmenlerin eylem yapması ve öğrencilerle birlikte velilerin de birçok yere şikayet etmesiyle gündeme gelen Doğa Koleji, akabinde yapılan açıklamalarla kafaları karıştırmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da radarına giren olayda okul yönetiminin, "devir işleminin gerçekleştirilmesi" sonucu öğretmenlerin maaşlarının ödeneceği bildirilmişti. Bunun üzerine Doğa Koleji'nin satış işlemi için birçok talibiyle masaya oturduğu öğrenildi. FİBA HOLDİNG, CAN HOLDİNG derken en ciddi iddia ise Nişantaşı Üniversitesi oldu. Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal'ın Doğa Okulları'nı satın almak için girişimlere başladığı öne sürüldü. Ancak Levent Uysal'ın kardeşi Can Uysal ise sosyal medya hesabından paylaştığı video da koleji satın almadıklarını ve bu konuyla ilgilenmediklerini dile getirdi. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORUŞTURMA AÇTI

Doğa Okulları'nda yaşanan ekonomik sorun sonucu öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi ve velilerin de ilgili yerlere yaptıkları şikayetlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı olaya el atmış ve okul hakkında soruşturma açmıştı. Bakanlık yaptığı açıklamada şunlara değinmişti: "Doğa Koleji adında 51 ilde toplam 411 özel okul bulunmaktadır. Kamuoyuna yansıyan söz konusu sorunlar, kurucu işletmeye ait olan 15 ildeki 214 okulda yaşanmaktadır. 41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) yöntemiyle eğitim öğretim faaliyetlerini düzenli bir şekilde sürdürmektedir.

Doğa Koleji Satıldı Mı?

Bir özel okulun kurum açma şartlarını kaybetmesi sonucu, Bakanlığımız tarafından kapatılması halinde öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin aksamadan devamı için İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınmakta, velilerin de talepleri doğrultusunda öğrenciler resmi veya özel okullara nakledilerek olası mağduriyetleri önlenmektedir. Özel okullarda görev yapan bir personelin ücretinin tam ve zamanında ödenmemesi veya sigorta primlerinin yatırılmaması gibi hususlar hakkında işverene uygulanacak idari yaptırımlar ilgili kanunlarda açıkça düzenlendiği gibi görev yapan personelin karşılanmayan özlük haklarını dava yoluyla ilgili okulun kurucusundan talep etme hakları da bulunmaktadır."

ETHEM SANCAK KİMDİR?

61 yaşında olan Ethem Sancak, aslen Siirtli'dir. Okul hayatının ilk ve orta eğitimini Siirt'te tamamlayan Ethem Sancak, Üniversite okumak için İstanbul'a geldi. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Sancak, 2 yıl boyunca gazetecilik yaptı. Bir dönem Diyarbakır'da bir takım siyasi faaliyetler içerisinde olan Ethem Sancak daha sonra ticarete atıldı. 

ethem sancak kimdir

ETHEM SANCAK KARİYERİ

1987 yılında Es Ecza Deposu'nu, 1989'da kozmetik ve itriyat alanında eczanelere hizmet sunan Esko Itriyat'ı, 1993 yılında ise Hedef Ecza Deposu'nu kurdu. Hedef Ecza Deposu'nun 2001 yılında Alliance Boots ile ortaklık kurması sonucu kurulan Hedef Alliance Holding yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Elindeki holding hisselerini satan Sancak, ES Mali Yatırım Danışmanlık adında bir şirket kurmuş, bu şirketle kamyon, otobüs ve askeri araç üreticisi BMC'yi satın almıştır.

ETHEM SANCAK ALDIĞI GÖREVLER

2004 – 2010 yılları arasında Türkiye Ecza Depocuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 2007 – 2008 yılları arasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı olarak görev yapmış olan Sancak, şu anda İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi, ERG Yürütme Kurulu Üyesi, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TUSEDAD) Kurucu Üyesi, TESEV Mütevelliler Kurulu Üyesi, Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve Ak Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu (DHK) üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.
Ethem Sancak evli ve üç çocuk babasıdır.