Doğa Koleji satışı gerçekleşti mi? Bir süredir ekonomik sorunlarla boğuşan Doğa Koleji'nde geçtiğimiz günlerde beklenen satış işlemi gerçekleşmiş, okulun yeni sahibi İTÜ Vakfı olmuştu. Vakıf'tan açıklama yapılmasına rağmen ara tatil öncesi öğretmenlere hala detaylı bilgi verilmedi. Ayrıca uzun süredir maaşlarını alamayan öğretmenlerin bu mağduriyetinin devam ettiği de ileri sürüldü. 

Doğa Koleji'nde çalışan bir öğretmen fake ( rumuz ) isimle twitter üzerinden paylaşım yaptı. Öğretmen, attığı mesajla sosyal medyayı sarstı. Elektriği kesilen, doğal gazı borcundan dolayı kapanan öğretmen, yiyecek bir lokmaya muhtaç kaldığını belirtip "intihar etmek istiyorum' diye yazdı. İşte gündeme oturan o mesaj

Öğretmenin attığı bu mesaj sonrasında sosyal medya çalkalandı. Doğa Koleji mağduru olan öğretmene ulaşmaya çalışan sosyal medya kullanıcıları, ona maddi anlamda destek olmak için seferber oldular. İGDAŞ da öğretmenden abone numarasını göndermesi durumunda gazını açacakları mesajı attı. 

İntiharın eşiğine gelen öğretmen aldığı yanıtlar karşısında 'çok utandığını' belirterek şunları yazdı:

DOĞA KOLEJİ NE KADARA SATILDI?

Doğa koleji ne kadara satıldı sorusu birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Bu senenin başlarında kurulan Tv100 kanalının duyurduğu habere göre Doğa Koleji için en ciddi atılımı İTÜ Vakfı yaptı. Duyurulan haberden sonra İTÜ Vakfı da bu iddiayı kabul ederek görüşmelerin olumlu yönde devam ettiğini belirtti. Doğa Koleji'nden herhangi bir açıklama gelmezken okulun kaç para satıldığı ise merak konusu oldu. Yine TV100'ün haberine göre Doğa Koleji 800 milyon liraya İTÜ Vakfı'na devredildi. 

İTÜ VAKFI KİMİN?

1984 yılında kurulan İTÜ Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi'ni ileriye taşıma ve organizasyonlarla birlikte güçlendirme amacı ile kurulmuştur. Temel amacı kuruluş aşamasındaki gelişme, kaynak sağlama ve yatırım felsefesiyle birlikte maddi ve manevi desteği sağlamaktır. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi için  Eğitim Tesisleri, Kültür ve Sosyal Tesisler, Spor Tesisleri, Yurtlar İşletmesi ve Ar-Ge İşletmesi kurularak, bunların hedeflenen kitleye hizmet vermesi sağlanmış ve bu şekilde kaynak yaratılmıştır.İTÜ Vakfı, faaliyetlerinin kapsamını genişletmek amacıyla, ortaklık şeklinde kurduğu veya iştirak ettiği şirketler 3M ARGE A.Ş., İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. ve OTAM A.Ş. kanalıyla İTÜ’nün AR-GE faaliyetlerini desteklemekte, üniversite-sanayi işbirliğine ve dolayısıyla toplumun bilimsel ve teknolojik açıdan gelişmesine katkıda bulunmaktadır.