Öğretmenlere maaş ödenmemesiyle gündeme gelen Doğa Koleji'nde bir gelişme daha yaşandı. Devir işlemleriyle gündemden düşmeyen kolej için birçok kişinin ismi de 'satın aldı' iddiasıyla anıldı.

BORÇLAR SEBEBİYLE ANLAŞAMADILAR

Türkiye'nin önde gelen özel üniversitelerinden Bilgi Üniversitesi'nin sahibi Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can’ın Doğa Koleji'ni satın aldığı ve kredi onayı beklediği açıklanmıştı. Ayrıca yine Türkiye'nin önde gelen özel üniversitelerinden Özyeğin Üniversitesi'nin sahibi Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Süzer Holding ve Fiba Holding'in koleje talip olduğu da gündeme gelmişti. Ancak okulun yüklü miktardaki borçları sebebiyle iki tarafın anlaşamadığı öğrenildi.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SATIN ALDI İDDİASI

Satış aşamasında birçok iş adamının ismi 'Doğa Koleji'ni satın aldı' iddiasıyla haber olmuştu. Ancak edinilen son bilgilere göre Doğa Koleji'nin asıl sahibi belli oldu. Nişantaşı Üniversitesi'nin Doğa Koleji'ni satın aldığı iddia edildi. Nişantası Üniversitesi'nin sahibi Levent Uysal ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

DOĞA KOLEJİ'NDEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, "Doğa Koleji'nin devri ile ilgili yürütülen görüşmeler bugün itibarıyla son aşamaya gelmiştir. Detaylı bilgilendirme, 14 Aralık Cumartesi günü yapılacaktır. Yeni sürecin Doğa ailesine hayırlı olmasını diliyorum" diye belirtmişti.

Editör: Haber Merkezi