05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Doğa Okulları Çalışanından Çarpıcı Açıklamalar!

Doğa Okulları Çalışanından Çarpıcı Açıklamalar!

Bir süredir Doğa Okullarında maaş krizi ve bununla birlikte birçok sorun yaşanıyor. Öğretmenler bazı kampüslerde eylem yapıp derslere girmezken, bazı öğretmenler ise mobbing uygulanması sebebiyle derslere girmeye devam ediyorlar. Doğa Koleji'nde çalışan bir öğretmen Ortadoğu'ya son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özge Seren Doğu-Özel Haber

Ömer Saçaklıoğlu’nun sahibi olduğu Doğa Okulları'nda maaş krizi devam ediyor. Bununla birlikte birçok sorun da beraberinde geliyor. Öğretmenler 8-9 aydır maaşlarını düzensiz alıyor ve okulların kırtasiye ihtiyaçları sağlanamadığı için okullarda öğrencilere yetersiz eğitim veriliyor.

'MOBBİNG UYGULANIYOR'

Bazı kampüslerde görev yapan öğretmenler eylem başlatıp derslere girmezken bazı öğretmenler ise mobbing uygulandığı gerekçesiyle mecburen derslere girmeye devam ediyorlar.

Doğa Koleji çalışanı bir öğretmen Ortadoğu Gazetesi'ne açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"Maaşlarımızı 2 aydır alamıyoruz, 3. ayın içerisindeyiz. Totalde ise yaklaşık 8-9 aydır düzensiz bir şekilde maaş alıyoruz. Ağustos maaşını almamız gereken zamanda haziran maaşını yeni alıyoruz. Tüm yaz boyunca da hiç maaş almadık. Yemekhanede verilen yemeklerin haricinde ikinci tabak isteyen öğrenci ve öğretmenler geri çevriliyor. Okuldaki kırtasiye ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Okul içerisinde de kağıt, karton gibi materyalleri temin edemediğimiz için ders akışını engelliyor. Okullarda derse girmeme veya rapor almamaya yönelik mobbingler yapılıyor. Bazı kampüslerin elektriklerinin haftalardır kesik olduğunu ve jeneratör ile idare ettiklerini biliyoruz. Velilerin ise bu konudan haberleri var. Kimi veli çok endişeli, kimisi de düzeleceğine inanıyor. Geçen hafta cumaya kadar maaşların ödeneceği söylendi ama 1 hafta oldu hala ödenmedi. Süreç düzelenecek denildiği için devam ettim, şimdi ayrılsam öğrencilerimi yarı yolda bırakmak istemiyorum o nedenle de ayrılmıyorum. Çünkü öğretmen bulunamayacak ve mağdur olacaklar."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *