Yeni eğitim yılı 21 Eylül'de başlayacak. Ancak yüz yüze eğitim okul öncesi ve birinci sınıflar için geçerli olacak.

Veliler isterlerse çocuklarını okula gönderebilecekler. Ama önce 10 maddeli bir taahhütnameyi imzalayacaklar. Bunu imzalamayan veli çocuğunu okula gönderemeyecek. 

Sözcü'den Saygı Öztürk, bugünkü yazısında okullara gönderilen ve velilere imzalatılması gereken taahhütnamenin maddelerini şöyle sıraladı:

1- Veli, çeşitli salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum akıntısı, ishal vb) gösteren öğrencisini okula göndermemelidir. Öğrenciyle ilgili okula bilgi verilir ve öğrenci sağlık kuruluşuna yönlendirilir.

2- Veli, aile içerisinde salgın hastalık semptomları gösteren ya da tanısı konan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula bilgi verilir. Okula öğrenci gönderilmemelidir.

3- Öğrencilerin okula bırakılması ve alınması esnasında personel ve veliler salgın hastalık dönemiyle ilgili önlemler kapsamında sosyal mesafe kurallarına uymalı, maske kullanmalıdırlar.

4- Mümkünse her gün aynı veli öğrenciyi almalı ve bırakmalıdır.

5- Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda bulunan (büyükanne, büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya kronik rahatsızlığı olanlar) kişiler öğrencileri okula bırakıp, almamalı.

6- Okula giriş çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılmalı.

7- Maskesiz okula gelinmemelidir. Maskesi olmayan veliler personel tarafından uyarılmalı, maske temini konusunda yardımcı olunmalıdır.

8- Okul girişlerine konulan personel, öğrenci, veli ve ziyaretçilerin el hijyeni sağlayabilmeleri için gerekli olan antiseptikler kullanılarak okula giriş yapılmalıdır.

9- Öğrencilerin devamsızlığı takip edilmeli. Devamsızlığı salgın hastalıkla ilişkisi olması durumunda veli okul yönetimini bilgilendirmelidir.

10- Veli, Sağlık Bakanlığınca belirlenen önlemlere ve okul yönetiminin kendi içerisinde düzenlemiş olduğu kurallara uymak zorundadır.

Yazının son bölümünde "DİKKAT" deniliyor ve şu ifadeler yer alıyor:

"Çocuğum ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayeti olması ile aile içerisinde solunum yolu şikayetleri gelişen, hastane yatışı yapılan kişi varlığında ya da KOVİD-19 tanısı olan kişi bulunması halinde çocuğu kuruma getirmemem ve bu durumu okula bildirmem konusunda bilgilendirildim. Yukarıda belirtilen durumlarda çocuğumu okula getirmeyeceğimi ve getirmeme sebebini okul yönetimine bildirmeyi kabul ve taahhüt ederim."

Altına da okul yöneticisi ve öğrenci velisi tarafından karşılıklı imza atılacak.

Editör: Haber Merkezi