Koronavirüs salgınından sonra Milli Eğitim Bakanlığı tedbirler kapsamında okulları kapatmış, eğitim de EBA TV üzerinden başlamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da okulların ne zaman açılacağı ile ilgili bir soruya "Bilim Kurulu'nun önerileri var, yani süreç şu şekle doğru evriliyor, şu tedbirler alınması gerekir' diye. Çok kısa bir zaman içerisinde bunun net kararını toplumla paylaşacağız. Ama bu süreç, toplumu da dünyayı da oldukça zorluyor. Bu nedenle bu şartlarda ne olur, ne olmaz elbette herkesin bir değerlendirmesi var. Fakat biz bunu, kamuoyuna resmi olarak en kısa zamanda açıklayacağız" cevabını vermişti.

Ancak ortaya atılan son iddiaya göre okullar bu dönem hiç açılmayabilir ve Eylül ayındaki yeni döneme kadar kapalı kalabilir.

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara “Bu iki hafta çok önemli, eğer dikkat edersek mayıs ayı başında veya ortalarında bir rahatlama mümkün” dedi. Ateş Hoca’ya “Bu iki hafta iyi gitti. Mayıs başı rahatlama oldu. Bilim Kurulu bu durumda okulların yeniden açılmasını önerir mi?” diye sordum.

"Hayır, okullar bu dönemi uzaktan eğitimle tamamlamalı” dedi. Bu soruyu Bilim Kurulu’ndan çok değerli birkaç hocaya daha sordum, hepsinin verdiği yanıt aynı oldu, “Okulların açılması yeni eğitim-öğretim yılına (eylül) kalmalı..."
 

Editör: Haber Merkezi