Koronavirüs nedeniyle okullar kapalı. Öğrenciler uzaktan eğitim alıyor.

Elbette ki uzaktan eğitim, okuldan eğitimin yerini doldurmuyor. Okulların ne zaman açılacağı da bilinmiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde karar alındı.  Buna göre yaz aylarında eğitim yapılabilecekti. Ancak sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öyle bir şey olmadığını açıkladı.

Milliyet gazetesinin eğitim konusundaki uzman yazarı Abbas Güçlü, bu konuyu gündeme aldı.

Güçlü "Tatil ikilemi" başlıklı yazısına, "Yeni yasal düzenlemeye göre, yaz aylarında da eğitim yapılabilecek. Peki, bu mümkün mü? Tarım, turizm, psikolojik durum ve korona korkusu nedeniyle çok zor gözüküyor. Peki, o zaman, böylesi bir yasal düzenlemeye neden gidildi?.. Bakan Selçuk’a göre, öğrencilerin yaz tatiline kesinlikle dokunulmayacak. O zaman akla, öğretmenlerin iki aylık yaz tatilinin, bir aya indirileceği söylentileri geliyor ki bu da ne getirir, ne götürür yeterince düşünüldü mü?" diye başladı.

"Yasaya göre, üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde, yaz tatilinde eğitime devam edilebilecek, öğretmenlerin iki aylık yaz tatili kısaltılabilecek! Bakan Selçuk, fırtınalar kopartan yasa konusunda daha iyimser: “TBMM’de kabul edilen ‘Telafi eğitimi düzenlemesi’ kısmi ve hızlandırılmış bir ‘telafi’ sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz” diye yazan Güçlü, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Gelin de çıkın işin içinden. Bize kalırsa MEB, çok daha net bir açıklama yapmalı, yol haritasını açıklamalı ve şehir efsanelerinin doğmasına fırsat vermemelidir.

Turizm ve özellikle kırsal alandaki tarımsal faaliyetler, hava sıcaklığı ve klima sayıları düşünüldüğünde, yaz aylarında okula gidilse de bunun adı eğitim olmaz!

Eylülden önce aşı bulunması ve uygulanabilir hale gelmesi çok zor görünüyor. Bu yüzden merak ediyorum: Korona korkusu nasıl yenilir, kaç aile çocuğunu okula gönderir?..

Madalyonun öteki yüzünde ise getireceği artılar olacağını söyleyenler var. Onlara da kulak vermek gerekir ki denge sağlanabilsin, en doğru bulunabilsin...

Görünen o ki bu yasa sadece MEB yönüyle değil, YÖK ve üniversiteler boyutuyla da daha epeyce süre tartışılacak!.."

Editör: Haber Merkezi