05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM İstanbul Üniversitesi'nin ardından Akdeniz Üniversitesi de uzaktan eğitim kararı aldı

İstanbul Üniversitesi'nin ardından Akdeniz Üniversitesi de uzaktan eğitim kararı aldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bugünkü açıklamalarının ardından üniversitelerden birer birer uzaktan eğitim kararı geliyor. Akşam saatlerinde İstanbul Üniversitesi'nin yaptığı online eğitim açıklamasından sonra Akdeniz Üniversitesi de bir açıklama yaparak uzaktan eğitim kararı aldıklarını duyurdu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, uzaktan eğitim konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Uzaktan eğitim süreciyle ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli öğrencilerim, akademisyen arkadaşlarım, tüm dünyayı ciddi etkileyen Kovid-19 salgınının ülkemizdeki yayılımını ve öldürücülüğünü sürdürmesi karşısında YÖK, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine uygun olarak 2020-2021 akademik yılı güz döneminde eğitimin büyük ölçüde uzaktan sürdürülmesinin hepimizin sağlığının korunması bakımından gerekli olduğu sonucuna varılmıştır. En kısa zamanda yerleşkemizde sağlıklı şartlarda eğitimi sürdürmeyi ümit ediyorum” dedi.

“Üniversitemizin öğretim faaliyetlerinde üzerine düşen en önemli sorumluluğun Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için gerekli tedbirleri almak olduğuna inanıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uyarılar, Bilim Kurulu’nun aldığı tavsiye kararları ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun salgına dair hazırladığı raporların salgın dolayısıyla yüz yüze eğitim öğretim usulünün, 2020-2021 yılı güz döneminde öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız, personelimiz ve diğer paydaşlarımız için önemli bir risk oluşturduğunu göstermektedir. Bütün bu değerlendirmeler sonucunda 2020-2021 güz döneminde bu aşamada yüz yüze yapılmamasına karar verilen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi salgın sürecine bağlı olarak yeniden değerlendirilecek olup, alınacak karar değerli aile üyelerimizde paylaşılacaktır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *