İTÜ Vakfı'nın Doğa Koleji'ni satın alması sonrası rahat bir nefes alan öğretmen ve velilere kötü bir haber geldi. İTÜ Vakfı'nın 400 milyon dolar borcu bulunan Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği öne sürüldü

Öğretmenlerin ve çalışanların aylardır maaş alamadığı, aksayan eğitim nedeniyle velilerin protesto eylemleri yaptığı Doğa Koleji’nde her şeyin yine başa dönüldüğü iddia edildi. Sözcü Yazarı Serpil Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı'nın Doğa Koleji’ni satın almaktan vazgeçtiği iddiasını köşesine taşıdı.

Yılmaz konuya ilişkin şunları yazdı: “Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ’nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor. Doğa Koleji’ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı’nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı.”

İTÜ’den Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise velilerden gelen yoğun sorular nedeniyle konuyla ilgilendiğini belirterek, sosyal medya hesabından “İTÜ demeden inanmayın” paylaşımını yaptı.