05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EĞİTİM Kazananlara 50 Bin TL Eğitim Bursu!

Kazananlara 50 Bin TL Eğitim Bursu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Güvenli İnternet Hİzmeti" konulu, lise ve üniversite öğrencilerini kapsayan bir yarışma düzenleneceğini açıkladı

İnternetle birlikte bilgilerimizin güvenliği konusunda kalıcı bir risk varken, maddi kaynaklarımızı bile dijital yollarla idare ederken siber güvenlik konusu büyük önem arz ediyor. Bu konuya parmak basan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, siber güvenliğin önemine vurgu yaparak lise ve üniversite öğrencileri kapsayan bir kısa film ve kamu spotu yarışması düzenleneceğini duyurdu.

KALİFİYE ELEMANLARA İHTİYAÇ VAR

Her yıl düzenlendiği gibi bu yıl da düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı’nın bu yılki başlığı “Güvenli Dijital Gelecek: Yapay Zeka”ydı.  Sayan güvenlik konusunda tetikte olmak gerektiğini ve illegal erişimden haberdar olmak adına alarm sistemine benzer bir güvenlik ortamı hazırlanması gerektiğini söyledi. Etkinliğin sonunda Sayan, düzenlenecek yarışmanın ana fikrinden söz etti. Sayan Güvenli İnternet Hizmeti konusuna dikkat çekilmesi gerektiğini ve buna seyirci kalmadan siber güvenlik ve bilişim alanında nitelikli elemanlar yetiştirilmesi, bu konuda bir bilinç düzeyi oluşturulmasının elzem olduğunu dile getirdi. Bu başlık altında düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere ise toplamda 50 bin TL burs verileceğini söyledi.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *