Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ), Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi'nde, kız öğrencilerin pantolon ve eteklerinin uzunluğunu ölçtüğü söylenen okul müdürünü görevden aldı. Aşağılayıcı ifadeler kullanan okul müdürünün, açığa alınarak soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada: "Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi'nde, okul müdürü tarafından bir öğrenciye 'pskiolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği' iddiasıyla ilgili, söz konusu okul müdürünün açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." denildi.

"HOCAM ÖĞRENCİYİM, KÖLE DEĞİLİM"

Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü bir grup kız öğrenciye hakaretler saydırarak, "Birde böyle dengesizler, ne haddine senin öyle konuşuyorsun terbiyesiz. Kes sessini sen bütün öğretmenlere terbiyesizlik yapıyorsun. Kes sessini. Cevabını kime vereceksin, haddini bil. Sen nesin cevabını vereceksin, haddini bil. Sen bir öğrencisin burada. - Hocam öğrenciyim burada, köle değilim. Hadsize bak hele. Ailesi gelsin. Burası sizin gösteri alanınız değil. Edepsiz." ifadelerinde bulundu. Okul müdürü ile bir öğrenci arasında geçen bu diyalogtan sonra müdür diğer kız öğrencilerin pantolon boyunun uzunluğuyla ilgili tartışmaya girdi. 

Editör: Haber Merkezi