KYK bursları durduruldu mu? Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından lisans eğitiminin başlamasıyla birlikte öğrencilere verilen KYK burslarıyla ilgili ilginç anlar yaşanıyor. Özellikle Ekşi Sözlük ve Twitter'da ilgili konuya dair yüzlerce yorum yapılıyor. Binlerce öğrenci devam eden ve etmesi gereken KYK burslarının iptal edildiğini idda ediyor. Peki KYK bursları iptal mi edildi?

KYK bursları durduruldu mu?

Akşam saatlerinden itibaren öğrenciler cep telefonlarına gelen mesajla adeta şok etkisi yaşadı. Gelen mesajda "Harçlık avans limitiniz kapatılmıştır. Borcunuz bulunmaktadır. Borcunuza KHM faizi uygulanacaktır." yazısı ile karşılaştı. Gelen bu mesajın ardından binlerce öğrenci KYK burslarının iptal edildiğiyle ilgili endişe yaşıyor. Ancak şu an için ilgili kurumlardan resmi bir açıklama gelmedi. Konuşulmaya devam eden konu için ilerleyen saatlerde açıklama yapılması bekleniyor. Açıklamanın gelmesi halinde haberimizde yer alacaktır.

KYK bursları iptal mi edildi?

Bir süredir sosyal medya platformlarında öğrenciler KYK burslarının iptal edildiği ve bu bursların borçları için faiz uygulanacağı mesajını aldı. Yaşanan gelişmenin ardından binlerce öğrenci KYK iptal mi edildi? KYK bursu donduruldu mu şeklinde araştırmalar yapıyor. Ortada şu an için tam bir muamma hakim. Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın vaka bulan olaya dair açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan telefonlara gelen mesajların banka tarafından yanlışlıkla atıldığı yönde de iddialar var. Tüm bu kafa karıştırıcı duruma yapılacak olası bir açıklama anbean haberimizde olacak. Merak edilen konuyu takip etmek için sık sıkı bu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: https://www.sirketdedikodulari.com/aktualite/kyk-burslari-durduruldu-mu-kyk-2020-burslari-iptal-mi-edildi-h133.html