Mantık derslerinde okutulması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderildiği iddia edilen bir kitabın iç sayfasındaki ayrıntı görenleri şaşkına çevirdi. Son zamanlarda eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerin had safhada olması ve okullara dağıtılan kitaptaki yazı, anne ve babalar başta olmak üzere pek çok kişi tarafından büyük tepkiye yol açtı.

MAHMUT TUNCER'İN SÖZÜ PAYLAŞILMIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderildiği söylenen kitabın sayfalarından birinde türkücü Mahmut Tuncer'in fotoğrafı yer alıyor. Mahmut Tuncer'in fotoğrafının altına da "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" yazılmış.

ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Sosyal medyada da büyük tepkilere sebep olan kitabın Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylı olup olmadığı da merak konusu oldu. Birçok kişi özellikle Twitter üzerinden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyor.

Olaya gelen tepkiler de sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölmüş durumda. Kullanıcıların büyük çoğunluğu olaya tepki gösterirken birçok kullanıcı da olayın sadece mizahtan ibaret olduğunu söylüyor. 

Haber: İrem Nur KAYA

Editör: Haber Merkezi