Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı okullarda düzenlenecek bilgi yarışması için basılan kitapta yer alan ifadeler tepki çekti.

“MÜZİK DİNLEMEK HARAMDIR”

Yarışma adı altında öğrencilere hazırlanmaları için dağıtılan “Edep Mektebi” kitabının içerisinde yer alan müzik dinlemenin haram ve helal olmasıyla ilgili fikir ayrılıklarının olduğunun altı çizilirken kadınların ön planda olduğu filmler için cinsiyetçi bir yaklaşımla “kötü sonuçlar doğurur” ifadeleri kullanıldı.

“VÜCUT HATLARINI GÖSTEREN KIYAFET GİYİLMEZ!”

Server Yaşam Vakfı’nın düzenleyip hazırladığı “Edep Mektebi” kitabı üzerinden düzenlenecek olan “ahlak” temalı bilgi yarışmasında öğrencilerin küçük yaştan itibaren yanlış yönlendirilmesi dikkat çekti. Kitapta yer alan “Kadınların mahremleri dışındaki insanların yanına ya da dışarı çıkarken edep yerlerini kapatan kıyafet giymesi gerekmektedir” benzeri cümlelerin “ahlak” kavramıyla nasıl bağdaştırıldığı konusu ise sosyal medyada çok konuşuldu. Spor yaparken tesettür, kadını öne çıkaran filmler, vücut hatlarını gösterecek kıyafetler giymek gibi konulara değinen kitap birçok kişi tarafından şikayet edildi.

Editör: Haber Merkezi