Sosyal medyada yayılan bir görselde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Instagram hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hesaplarını takipten çıkardığı iddia edilmişti.

Aynı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Selçuk'u takipten çıkardığı öne sürülürken, bu iddialar 'Bakan Selçuk istifa mı ediyor?' sorusunu gündeme getirmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak açıklama yapılmıştı. İddiaların "Asılsız" olduğu vurgulanırken, "Lütfen, Bakanlığımız resmi iletişim kanalları tarafından paylaşılmayan içeriklere itibar etmeyiniz" denilmişti.

Bu gelişmenin ardından Ziya Selçuk, ilk sosyal medya paylaşımını yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Selçuk, ''Neden 25 bin köy muhtarına mektup yazdım? Çünkü köylerimizde üretim bilincini geliştirmek için başlattığımız Halk Eğitimi Kursları’mıza öncülükleri, hedefe ulaşmamız için çok önemli. Bugün Ankara Gölbaşı muhtarlarımızla buluştuk. Her birinden ricam, en az bir kursla başlayalım'' ifadelerini kullandı.

Selçuk'un bu paylaşımı kulislerde istifa iddialarına muhtarlarla yanıt verdiği  ve görevine devam ettiğini vurguladığı şeklinde yorumlandı. 

Editör: Haber Merkezi