Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamaları ve yaz okullarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet yazadı Abdulkadir Selvi, Özer'le yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine aktardı. Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

- Meclis’te Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le konuştum. Milli Eğitim Bakanı Özer, bu yıl için yapılacak öğretmen atamaları konusunda yaptığı açıklamaların geçerli olduğunu söyledi. Bu yıl öğretmen atamalarının yapılacağını açıkladı. Atanacak öğretmenleri 2022-2023 öğretim yılına yetiştireceklerini ifade etti.

- Atama bekleyen öğretmen adayları rahat olsun. Bu söz bakan sözü. Ama ortada sadece söz yok. Milli Eğitim Bakanı öğretmen atamaları konusundaki hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını anlattı. 2022-2023 yılına yetiştireceklerinin altını çizdi.

- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le konuştuğumuz başlıklardan birisi de yaz okullarıydı. Özer bu konuda iki açılım yaptıklarını söyledi.

- Birinci açılım, özel yetenekli öğrencilerin gittiği bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) ile ilgili.

- Bu yaz, BİLSEM’lerde ikinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar isteyen öğrencilere bilim ve sanat üzerine iki farklı dersi içeren yaz okulları düzenlenecek. Mahmut Özer bu amaçla BİLSEM sayısını 225’ten 355’e çıkardıklarını ifade etti. Çünkü illeri ziyaretinde BİLSEM’ler için çocukların 50-60 kilometre öteden geldiklerine tanık olmuş. O nedenle ilçe bazlı olarak yaygınlaştırılmış. Tabii kaliteye özen gösterilerek.

- İkinci açılım ise matematik konusunda. Bizim iki temel sorunumuz var. Matematik kimi öğrencilerimiz için kâbus gibi geliyor, bir de yabancı dil konusu.

- Bu kapsamda öğrenciler için 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar matematik kursları geliyor.

- Burada iki nokta çok önemli. Gönüllülük esas olacak ve bu kurslara öğrenciler ücretsiz olarak katılabilecekler.
 

Editör: Haber Merkezi