Britanya'da uluslararası öğrenciler mezuniyetten itibaren 2 yıl daha ülkede kalabilecek ve iş bulabilecek.

Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson, Britanya’da okuyanların, okulun ardından kariyerine Birleşik Krallık’ta başlamasına katkı sağlayacağını söyledi.

Bu uygulamadan yararlanılabilmesi için okulda herhangi bir bölümü başarıyla noktalamış ve göçmenlik kontrollerini düzenli olarak yaptırılmış olması gerekiyor. 2020-2021 eğitim yılında lisans ve üstü programlara başlayan öğrenciler, yeni yasaya başvurabilecek.

POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARMALARI İÇİN YENİ BİR YOL

UK Biobank’taki 200 milyon sterlinlik tüm genom sekanslama projesi, genetik araştırmayı dönüştürme amacı taşıyor ve dünyanın en büyük genetik projesi. Boris Johnson, dünyanın en büyük genetik araştırma projesi için İngiltere'de çalışmak üzere dünyanın dört bir yanından uzmanları bir araya getirdiklerini söyledi.

Bu tür adımların Birleşik Krallık’ta eğitim görmek ve çalışmak için gelen dünyanın en parlak ve en iyi kişilerine kapı açmadan mümkün olamayacağını, bu nedenle de uluslararası öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve kariyerlerine Birleşik Krallık'ta başlamaları için yeni bir yol açtıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi