Malezya'da kadın öğretmen, dördüncü sınıf öğrencisinin ödevini bitiremediği için kulağını zımbaladı. Çocuğun kulağı kanadı ve formasına da kan bulaştı. Ebeveynleri durumdan haberdar olunca rapor alıp öğretmeni şikayet ettiler. Ardından soruşturma başlatıldı.

Eğitim departmanı direktörü Mistirine Radin, geçen hafta Likas'taki bir okuldaki yaşanan olayı takiben toplantı yapıldığını söyledi.

BAŞKA BİR OKULA TRANSFER EDİLDİ

Toplantı sırasında öğretmene sert bir uyarı verildi ve mağdurun ailesi ile arasında karşılıklı bir anlaşma yapıldı. Radin, "Toplantı katılan öğretmenle, velilerle, öğrenciyle ve Eğitim Departmanı ile yapıldı ve öğretmenin başka bir okula transferinin herkes için en iyisi olacağına karar verildi" dedi.

ŞİKAYETİ GERİ ÇEKTİLER

Mistirine, tüm öğretmenlere yaramaz ve söz dinlemeyen öğrencilerle çalışırken standart çalışma prosedürlerini izlemelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Kota Kinabalu polis şefi Yrd. Komiser Habibi Majinji, çocuğun ebeveynlerinin, kadın öğretmen okuldan uzaklaştırıldıktan sonra öğretmenle ilgili şikayeti geri çektiklerini söyledi. Ancak, polisin davayı halen takip ettiği belirtiliyor.